ALLinPIA
2017.03.02.

Csillagidő 2017 tavasz eleje - hó vége.

Van valami a levegőben... Leginkább csak kétely, reménykedés meg egy-két nejlontáska, amit felkapott az erős szél, aki ma a postásnál is gyorsabban vitte a leveleket.
Másnapos vagyok, meg nem is… Kérdés: hány olimpia medencét lehetne megtölteni a sörrel, amit megittam életemben? Veszélyes gondolat. Főleg ha nem tudnék úszni. Ha brahiból bele vizelek, senki nem veszi észre. Gyorsabban úsznám le a 100 mellet Heinekenben, mint Csíkiben? Ha lenne ALLinPIA :)

…És már itt is vagyunk a 2018 as ALLinPIAi játékokon, azonnal mutatjuk a FÉRFI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR MEZŐNYVERSENY (2.5 KM) rajtját!
A futam egyenkénti indítással (1-3 perc különbséggel) indult mivel a Bicajok kilakatolása a presszó előtti kerékpártartóból elég nehézkes ilyen késői órán (nem csak a fényviszonyoknak köszönhetően). A kocsmaajtó becsapódása mégis mint a startpisztoly durranása tudatta a versenyzőkkel hogy eljött az idő.

Elsőként Tibi bácsi hagyja el a bojt az unokája 05 számú bolyhos Fubu pulcsijában, ami hatalmas elismerés, mivel a csomagtartón a lomis-piacról vásárolt motorfűrész többlet súlyként jelenik meg.

Gyurka beragadt, sokáig kereste az otthon hagyott lakatját, de úgy látszik most már minden rendben, megtalálta a kerékpár elejét. Hatalmas amplitúdóval hagyja maga mögött a biztonságot nyújtó járdát, teleszkópos-tele-Coopos szatyros cangájával.

Utolsónak Szutyi százados nyugalmazott honvéd indul a tőle megszokott kimértséggel.
Még arra is ügyel, hogy láthatósági mellényét betűrje kordbársony nadrágjába. Egy halk csuklás-böfivel jelzi, hogy a szilvás uni lükvercbe is fordult, mikor lehajolt bekapcsolni a dinamót. A korlátnál többen tapsolnak a tegnapi gyorsasági kemping győztesének biciklipumpáját, mint stafétát adják utána.

Izgalmas versenyre számíthatunk a végjátékban, a finishre visszakapcsolunk...